Tanıtım:
Üreticiden :
Resmî daireler, ihtiyaç duydukları taşınırları DMO veya firmalardan temin ederler. Bu taşınırları 5018 sayılı kanunda öngörülen Taşınır Mal Yönetmeliğine göre Tüketim Malzemeleri Defterine ve Dayanıklı Taşınırlar Defterine kaydetmeleri gerekir.
Alt birimlere gereken taşınırların temini için, Taşınır İstek Fişi alınmasından başlayarak; bu isteğin ambardan karşılanması, ambarda yoksa dışarıdan alınarak ambara giriş ve çıkışının yapılması, dayanıklı taşınırların zimmetlenmesi ve gerektiğinde taşınırların stoktan düşümüne kadar geçen bir dizi işlemler yapılır. Bu işlemler, hem tekrar tekrar firma ve taşınırların yazılması, hem de bu yazılmalar sırasında yanlış yapılması olasılığının yükselmesi nedeni ile sıkıcı ve ihmale sebep olan işlerdir.
Oysa siz, şu anda, firma ve taşınır isimlerinin sadece bir kere yazılması ile tüm bu işlemleri yapan bir programla tanışmaktasınız.
Taşınır İstek Fişinden, Taşınır İşlem Fişini hazırlamak, sadece bir butona basmakla yapılır. Aynı şekilde Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağını veya Zimmet Fişini hazırlamak yine tek butonla gerçekleştirilir.
Bu kadar kolay. . .
Bu sırada, Tüketim Malzemeleri Defteri ve Dayanıklı Taşınırlar Defteri gibi, resmi ve tutmak zorunda olduğunuz defterler, ek bir işlem yapmanıza gerek olmaksızın, kendiliğinden oluşmuştur. Çünkü programınız entegre bir programdır.
Ayrıca sadece birkaç tuşla; Dayanıklı Taşınırlar Listesi, Taşınır Yönetim Hesabı İcmal Cetvelleri, Taşınır Sayım ve Döküm Cetvelleri, Harcama Birimi Taşınır Hesap Cetvelleri, 2.Düzey Taşınır Hesap Cetvelleri, Taşınır Yönetim Hesabı Cetvelleri, Cirolarına Göre Firma Listesi, Firma Bazında Taşınır Listesi, Sipariş Listesi, Ambar Devir ve Teslim Tutanağı ve Sayım Tutanağı hazırlayabilirsiniz.
Yaygın muhasebe programları, ayniyat takibi için yetersizdir. Çünkü AyniPro gibi stok ve cari hesap takibini yapsalar dahi, Taşınır İstek Fişi, Taşınır İşlem Fişi, Zimmet ve Düşüm evrakları ile Dayanıklı Taşınırlar, Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli, Birimlerdeki Taşınır Listesi, Şahıslardaki Taşınır Listesi, Firma Bazında Taşınır Listesi, Cirolarına göre Firma Listesi, Zimmetli Taşınırlar Listesi gibi raporların muhasebe programları ile basılamaması ve takibinin yapılamaması programımızı tercihte önemli bir etkendir.
Sizleri de bu programa sahip olmaya çağırıyoruz.
Sormakta hiçbir zaman tereddüt etmeyiniz. Sorularınız bizi ancak memnun eder.
Taşınır İstek Belgesi
Taşınır talebinde bulunan birimlerce düzenlenen bu belge, istek yapan birim ile istenilen taşınırın cinsini, miktarını, III üncü ve sonraki düzey detay kodunu gösterir ve ihtiyaç sahibi birim yetkilisinin onayını taşır.
Alt birimlerden gelen istek, aşağıdaki pencerede görüldüğü gibi işlenir. Buradaki taşınırlar daha önce tanıtılmış ise tekrar tanıtmaya gerek kalmaz, sadece seçilerek satırlar oluşturulur. Bu ekrandan Giriş ve Çıkış evrakı aşağıdaki ilgili butonlara basılarak oluşturulur. Böylece aynı satırları yeniden yazmanıza gerek kalmaz.
Taşınır İşlem Fişi-Çıkış
Taşınırlar, tüketime verildiğinde, satıldığında, başka harcama birimlerine devredildiğinde, bağış yapıldığı veya hibe edildiğinde, hurdaya ayırma, yıpranma, kırılma, bozulma nedeniyle kullanılamaz hale geldiğinde veya kaybolma, çalınma ya da canlı demirbaşın ölümü hallerinde çıkış kaydedilir.
Girişini yaptığımız taşınırların çıkışını yapmak için giriş bölümünden de "Çıkış" butonuna basarak kolaylıkla ve otomatik olarak hazırlayabilirsiniz. Çıkışta etiket butonu ile barkod etiketi basabilirsiniz.
Zimmet Fişi
Demirbaş, makine ve cihazların kullanıma verilmesinde Zimmet Fişi düzenlenir. Taşınır Kod Listesinin B bölümünde gösterilen kara taşıtları ve iş makinelerinin sürekli olarak kullanacak personele verilmesinde ise farklı bir Zimmet Fişi düzenlenir. Bu fiş, vardiya usulü çalışılan yerlerde kullanılan kara taşıtları ve iş makineleri için işyerinde koordinasyonu sağlayan sorumlu yönetici adına düzenlenir. Diğer taşıtların kullanıcılarına tesliminde zimmet fişi düzenlenip düzenlenmemesi harcama yetkilisinin kararına bağlıdır.
Kayıttan Düşme Telif ve Onay Tutanağı
Bu tutanak, çalınma veya kaybolma nedeniyle yok olan, yıpranma, kırılma ve bozulma nedeniyle kullanılamaz hale gelen ve hurdaya ayrılan taşınırların kayıtlardan düşülmesi amacıyla üç nüsha olarak düzenlenir. Harcama yetkilisi tarafından onaylanan tutanağın bir nüshası, çıkış kaydına esas olmak üzere düzenlenen Taşınır İşlem Fişi ekine, ikinci nüshası muhasebe birimine gönderilecek Taşınır İşlem Fişi ekine bağlanır. Diğer nüshası dosyasında saklanır.
Listeler
Dayanıklı Taşınırlar Listesi : Bu liste, Taşınır Kod Listesinin (B) bölümünde gösterilen taşınırlardan oda, büro, bölüm, atölye ve servislerde kullanılmak üzere verilenler için iki nüsha olarak düzenlenir. Listenin bir nüshası taşınırın bulunduğu yerde asılı bulundurulur. Diğer nüshası ise dosyasında saklanır. [T.M.Y. Örnek No.8]
Defterler
Tüketim Malzemeleri Defteri: Bu defter, Taşınır Kod Listesinin (A) bölümünde yer alan tüketim malzemelerinin giriş ve çıkışları için tutulur. Taşınır çıkış kayıtları “ilk giren - ilk çıkar” esasına göre ve III.düzey detay kodları itibarıyla yapılır. Birden fazla ambarı olan idarelerde bu defter her ambar için ayrı tutulur.
Anahtarlar:AyniPro Ayniyat Takip Programı indir,AyniPro Ayniyat Takip Programı download,AyniPro Ayniyat Takip Programı indir,AyniPro Ayniyat Takip Programı çek,AyniPro Ayniyat Takip Programı,AyniPro Ayniyat Takip Programı mp3,AyniPro Ayniyat Takip Programı şarkı sözü,AyniPro Ayniyat Takip Programı film indir,AyniPro Ayniyat Takip Programı film,AyniPro Ayniyat Takip Programı açıklama,AyniPro Ayniyat Takip Programı bul,AyniPro Ayniyat Takip Programı video,AyniPro Ayniyat Takip Programı bedava
Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?