Kalibrasyon Takip Programı indir,download,yükle - Sektörel - İş - Ofis Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » İş - Ofis » Sektörel » Kalibrasyon Takip Programı
   Kalibrasyon Takip Programı
  Boyutu : 19.3 Mb
  Kullanım Süresi :
  Dili : Türkçe
  Platform : Windows 95/98/Me/NT/2000/XP
  Üretici Firma : Ekasis Endüstriyel Kalite Sis.
  Ekleme Tarihi : 16-10-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Üreticinin Açıklaması: Kalibrasyon (ölçümleme) takibi üretime yönelik işletmelerde karşılaşılan ciddi bir problemdir. Belli bir kalite seviyesini kendisine amaç edinmiş, ISO 9000 hedefleyen veya ISO 9000 almış, ana firmalarının sıkı denetimi altında bulunan işletmelerde kalibrasyon (ölçümleme) takibi kalite kontrol departmanlarına büyük sorumluluk getirmektedir. Profesyonel desteğe ihtiyaç duyulan bu süreçte, olabilecek ufak aksamalardan büyük problemler ortaya çıkar. İyi niyetin ise yeterli olmadığı ortadadır. İşletmede bulunan tüm mastarlar, kontrol aparatları, ölçme araçları, ölçüm cihazlarının kalibrasyon (ölçümleme) ve periyodik takiplerinin yapılması, bunlarla ilişkilendirilen yazışmalar, raporlar ve hesaplamaların istenen standart ve görsellikte düzenlenmesi gerekmektedir.

İşletmenin olası denetimlerinde öncelikle önemsenen ve olası aksaklıklarda hiç taviz verilmeyen bu alan puan kırıcı olumsuzluklara sebep olan ayrı bir uğraş olmaktadır. Görev genellikle günlük iş yoğunluğu zaten çok fazla olan kalite teknisyenine verilir. Değişik Kalibrasyon tarihli ve değişik kalibrasyon period lu çok sayıdaki ölçme cihazının uygun süreler öncesinden tespit edilerek kalibrasyon kontrolü için ayrılması ve sonrasındaki takiplerinin ve dokümantasyonunun yapılması, sayılı tecrübe göstermiştir ki mutlaka bir noktada aksayacaktır. Bu aksama eğer meydana geldi ise artık geri dönülmez bir sorunla işletme karşı karşıyadır. Fark edilen aksamanın bundan sonraki takibi kalibrasyon şirketlerinin kontrolündedir artık imalatta kalibrasyon tarihi geçmiş bir cihazla bir süre üretim yaptığınız engel olamayacağınız şekilde belgelenmiştir. Böyle bir şey olduysa emin olunuz ilk ISO 9000 denetiminde işini çok iyi bilen denetçi hiç aramadan o sorunu ortaya çıkaracak ve puan cetveline ilk majör hata puanını yazacaktır.

Problem her yerde aynı. Çözüm ise sadece ihtiyaca uygun yazılımı bulmak ve bu zor görevin tamamına yakınını onun üstüne yıkmaktır.

Kalibrasyon takip programı iki programdan oluşur. İlk program ölçme araçlarının kayıtlarının tutulduğu ve gerekli güncellemelerin (kalibrasyon raporu, kullanım dışı bırakma, arıza kaydı..) olabildiğince otomatik olarak yapıldığı ana programdır. Diğer program ise bilgisayarın açılması ile kendiliğinden çalışmaya başlayan ve ana program ile oluşturulan veritabanını sürekli izleyen otomatik izleme modülüdür. Bu program kullanıcıyı uyarması gereken ana kadar gizli olarak çalışır.

Kalibrasyon (ölçümleme) Takip Programı ile neler yapılabilir?
  • Kalite kontrol araçlarını, ölçüm aletlerini, mastarları kayıt altında tutar.
  • Periyodik kalibrasyon (ölçümleme) tarihlerini izler ve istenen süre öncesinde kullanıcıyı bilgilendirir.
  • Kalibrasyon (ölçümleme)u yapılan ölçüm aletlerinin kalibrasyon (ölçümleme) raporlarını kaydederek bunların geriye dönük takiplerinin yapılmasını sağlar.
  • Kullanım dışı bırakılan ölçüm aletlerine ait kayıtların takibini ve geriye dönük izlenmesini yapar.
  • Oluşturulacak olan ölçüm aletlerine ait bilgiler, bu ölçüm aletleri ile zaman içinde ilişkilendirilecek olan kalibrasyon (ölçümleme) raporları ve girilen her türlü veri amaca yönelik analiz edilerek raporlanır.
  • Kalibrasyon (ölçümleme) tarihi gelen aletlerin son kalibrasyon (ölçümleme) tarihinin geçirilmemesi için kullanıcı yazılı ve ikaz ile uyarılır.
  • Periyodik kalibrasyon (ölçümleme) tarihi gelen ölçüm cihazları için kalibrasyon (ölçümleme) firmasına istenilen görsellik ve standartlarda kalibrasyon (ölçümleme) talep formu hazırlanır. Bu formları istendiği takdirde fax ve e-mail ile otomatik olarak kalibrasyon (ölçümleme) firmasına gönderir. Bu işlemleri kayıt altında tutar, kullanıcıyı bilgilendirir.
  • Kalibrasyon (ölçümleme) raporları sonucunda arıza tespiti yapılarak, geçici olarak hizmet dışı bırakılan araçların arıza takibini sürdürür. Uygun görülen periyodlarda kullanıcıyı uyarır, bilgilendirir.

    Ücretlendirme:

  • Fiyatı: 300 YTL
  • Data aktarımı 1000 cihaz için 50 YTL

    Anahtarlar:Kalibrasyon Takip Programı indir,Kalibrasyon Takip Programı download,Kalibrasyon Takip Programı indir,Kalibrasyon Takip Programı çek,Kalibrasyon Takip Programı,Kalibrasyon Takip Programı mp3,Kalibrasyon Takip Programı şarkı sözü,Kalibrasyon Takip Programı film indir,Kalibrasyon Takip Programı film,Kalibrasyon Takip Programı açıklama,Kalibrasyon Takip Programı bul,Kalibrasyon Takip Programı video,Kalibrasyon Takip Programı bedava
  •  
    Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
     
    Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
    İsminiz
    E-Mailiniz
    Yorumunuz
     
    .
    Kalibrasyon Takip Programı
    SEÇMECE PROGRAMLAR
    Muhtar Asistan
    Dugan Trafik Tescil
    Dugan Oto Bakım Onarım
    Spor Merkezi Programı
    VEB Danışma-Etüt Randevu
    ÖĞRETMEN EVİ 2007
    Mobi3D
    PC Kur
    Hasta Sevk Pro
    Microm Cari Hesap Otomasy
     

       

    Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır