Kuran Fihristi indir,download,yükle - Dini Program ve Belgeler - Araçlar Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » Araçlar » Dini Program ve Belgeler » Kuran Fihristi
   Kuran Fihristi
  Boyutu : 3.0 Mb
  Kullanım Süresi :
  Dili : Türkçe
  Platform : Windows (Tümü)
  Üretici Firma : Harun Yahya
  Ekleme Tarihi : 17-04-2004

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Kuran’ı anlamak ve Kuran’a göre yaşamak, iman eden bir insanın yaşamındaki en büyük amaçtır. İnsan ki Allah’a kul olmak için yaratıldığına ve bu kulluk görevini de ancak O’ nun yolladığı Kitab’a uyarak yerine getirebileceğine göre, dünya üzerindeki hiçbir şey, Kitab’ı anlayıp uygulamaktan daha önemli olamaz.

Kitab’ı anlamak için O’na eğildiğimizde ise ilginç bir durumla karşlaşırız.

Çünkü Kuran’ın dizilişi, tüm”insan yazımı” kitaplardan son derece farklıdır. Bu kitapların hemen hepsinde, konular arasında bir tasnif yapılır, giriş-gelişme-sonuç şeklinde bir düzen kullanılır, konular birbiri ardına dizilir.

Kuran’ı hiç okumamış olan bir insan da, “insan yazımı” kitaplardan edindiği alışkanlık sonucunda, büyük olasılıkla, konularına göre tasnif edilmiş bir Kitap’la karşılaşacağını bekleyecektir. Kuran’ın “imani konular”, “ahiret” “ahlak”, “hukuk” gibi bölümlere ayrılmış olduğunu zannedecektir.

Oysa Allah’ın Kitabı, bu türden bir dizilişe sahip değildir. Aksine, sureler ve ayetlerde çok farklı konulardan birbiri ardına ve anlayışa en uygun tarzda ilahi bir düzen içinde söz edilir. Kuran’ın ele aldığı farklı konuların hemen hepsi, Kitab’ın farklı bölümlerine dağılmış durumdadırlar.

Kuşkusuz bunun son derece büyük hikmetleri vardır.

Bu hikmetlerin biri, Kuran’ın dizilişinin, “andolsun, biz öğüt alıp-düşünsünler diye, sözü birbiri ardınca dizip-indirdik”(Kasas Suresi, 51) ayetinde belirtildiği gibi, insanı düşünmeye ve araştırma yapmaya zorlamasıdır. Aynı konudaki ayetlerin farklı yerlere yerleştirilmiş olması, bunlar arasındaki bağlantıyı çözmek için zihinsel bir çaba gerektirir. Dahası, bu zihinsel çaba “kalp gözü” ile yürütüldüğünde, Kuran’ın bazı sırları da ortaya çıkar. Farklı surelerdeki ayetlerin birbirlerini tamamladıkları ya da açıkladıkları farkedilmeye başlanır.

İşte bu nedenledir ki, Kuran’ı; hem ona akıcılık ve hikmet veren normal diziliş düzeni içinde okumak, hem de farklı yerlerindeki tamamlayıcı ya da açıklayıcı ayetleri bir araya getirerek araştırmak gerekmektedir.

Bu fihrist, söz konusu “bir araya getirerek araştırma” amacına yardımcı olabilmek için hazırlanmıştır. Ve sonuçta, Kitab’ı daha iyi anlayabilmek için yapılmış bir “fiili dua” dır. Çünkü unutulmamalıdır ki, “anlayıp” ancak Allah’ın vermesiyle olur. (Enfal Suresi, 29)

Anahtarlar:Kuran Fihristi indir,Kuran Fihristi download,Kuran Fihristi indir,Kuran Fihristi çek,Kuran Fihristi,Kuran Fihristi mp3,Kuran Fihristi şarkı sözü,Kuran Fihristi film indir,Kuran Fihristi film,Kuran Fihristi açıklama,Kuran Fihristi bul,Kuran Fihristi video,Kuran Fihristi bedava
 
Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
 
Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
İsminiz
E-Mailiniz
Yorumunuz
 
.
Kuran Fihristi
SEÇMECE PROGRAMLAR
Biyomimetik Teknoloji Doğ
Sivrisinek Mucizesi
Nurdan Damlalar Serisi 6
Karıncalardaki Mucize
Kuran Ahlakı [e-kitap]
Evrim Teorisi`nin Çöküşü
Allah için yaşamak
Menzil Ocak Şubat Mart 20
50 Maddede Evrim Teorisin
Batı Dünyası Allah`a Yöne
 

   

Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır