Tanıtım:
Yazılım, kullanıcının kişisel ve sistem için vermiş olduğu şifreleri denetleyerek zayıf karakterize edilmiş olanları tespit edip kuvvetlendirmeye ve hacker`lara karşı korumaya almaktadır. Başka bir deyişle Windows hesabı veya herhangi bir kayıp şifreyi kurtarmak ve zayıf karakterli olanları tespit ederek kuvvetlendirmek için tasarlanmıştır. Yazılım, kullanıcı şifresini parçalayarak analiz etme metodu ile çalışmakta ve sadece metin şifrelerini kurtarmaktadır. Yani yıldız altında saklanan şifreler için tasarlanmamıştır. Yazılım, daha ileri denetim için şifre elde etmenin birkaç farklı yöntemini desteklemektedir. Bunlardan bazıları; yerel bilgisayarın kayıdı, çift kayıt dosyaları (SAM ve sistem), yerel bilgisayarın belleği ve uzak bilgisayarların belleği (Bilgi alanı denetleyicileri) dir.
Hepimiz zaman zaman şifre değiştirir ve bir çok şey için (windows, kişisel evrak, kartlar vs) şifre veririz. Bazan şifrelerin kolay hatırlanması için bize en yakın olan ve kolay tahmin edilen şifreler kullanırız. İşte tam da bu anda hacker`lar devreye girer ve istediği şifreyi kolaylıkla elde ederek bizi maddi ve manevi zarara sokarlar. Verilen şifrenin kolay çözülmemesi!! Peki nasıl şifre verelim ki, çözülmesi zor hatta imkansıza yakın olsun? Kişisel şifrelerimizden nasıl emin olalım? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız gelin hep beraber bu yazılımı yakından tanıyalım ve şifrelerimizi beraberce kuvvetlendirerek çözümü en zor hale getirelim.
Yazılım, 4 ana başlık ve 10 kısa yol tuşlarından meydana gelmekte ve ana başlık-kısayol sekmelerinin fonksiyonlarını gösteren pencereden oluşmaktadır. Kısa yol tuşaları ana başlıklarda anlatılacağından ayrıca kısa yol sekmelerine değinilmeyecektir. Ana başlıklar sırasıyla; Proje, Düzenleme (Edit), Geri Alma-Yeniden Bulma (Recovery) ve Seçenekler sekmelerinden oluşmaktadır.
ANA BÖLÜM BAŞLIKLARI: Proje: 6 sekmeden meydana gelmektedir. Sırasıyla; Yeni, Aç, Kaydet, Farklı Kaydet, Rapor ve Son Projeler (Recent Projects) sekmelerinden oluşmaktadır.
Yeni; Yazılımın başlangıç haline yani ilk açılış haline getirmek için kullanılmaktadır.
Aç; Bilgisayarda bulunması istenilen proje veya dosyanın yerini göstermek içiç kullanılmaktadır.
Kaydet ve Farklı Kaydet sekmeleri; Bulunan ve kurtarılan şifreleri aynı dosyaya veya farklı bir yere kaydetmek için kullanılmaktadır.
Rapor; Bulunan/Kurtarılan veya geri getirilip güçlendirilen şifrelerin raporunu vermektedir.
Son Projeler; En son yapılan işlemdeki şifre güçlendirme projesini gösteren, aynı zamanda kullanıcının kaldığı yerden devam etmesini sağlayan sekmedir.
Düzenleme: 5 sekmeden meydana gelmektedir. Sırasıyla; Hepsini Seç, Vurgulanmışı Seçin (Select Highlighted), Seçilenleri Bırakma (Unselect All), Seçmeyi Ters Çevirin (Reverse Selection) ve Şifreleri Kurtarılan Hesapları Vurgulama (Highlight Accounts With Recovered Passwords) sekmelerinden oluşmaktadır.
Vurgulanmışı seçin; Bir veya birden çok tekrar edilmiş veya bir şifre içerisinde birden çok tekrarlanmış olan kelime, rakam vb şeyleri bulmaya ve seçmeye yaramaktadır.
Seçilenleri Bırakma; Seçilen tüm nesnelerin seçimini iptal eden sekmedir.
Seçmeyi ters çevirin; Seçilmiş olan şifrenin karekterlerini tersine çeviren veya karıştırmaya yarayan sekmedir.
Şifreleri kurtarılan hesapları vurgulama; Kurtarılan ve kuvvetlendirilen şifrelerin hesap şifrelerine ait olanları daha koyu, farklı renkli gibi materyallerle vurgulamakta ve kullanıcının dikkatini çekmektedir.
Geri Alma-Yeniden Bulma: 2 sekmeden meydana gelmektedir. Sırasıyla; Ger Alma-Yeniden Bulamaya Başlama ve Sona Erdirme sekmelerinden oluşmaktadır.
Ger Alma-Yeniden Bulamaya Başlama; Bu sekme ile bilgisayarda yüklü sistem, kişisel, kart veya herhangi bir şifrenin bulunması, kaybolan bir şifrenin geri alınması işlemleri yapılmaktadır.
Ger Alma-Yeniden Bulamaya Başlamaya Son Verme; Kullanıcı tarafından istenildiği takdirde arama ve bulma işlemine son verilen sekmedir.
Seçenekler: 3 sekmeden meydana gelmektedir. Sırasıyla; Genel (General), Güven Belgesi (Credentials) ve Dil sekmelerinden meydana gelmektedir.
Genel; Kullanıcı tarafından kendisine göre istenildiği gibi ayarlamaya veya yazılım tarafından kendiliğinden ayarlandığı gibi bırakılmaya yarayan sekmedir.
Güven Belgesi; Bilgisayarın Bilgi Alanı, Adı ve Kaynak adını yani bilgisayarın kimliğini doğrulayan, aynı zamanda kullanıcıya referanslar hakkında bilgi veren bölümdür.
Yazılımda ayrıca; Tipi Seçin (Attack Type), Parçalama (Hashes) ve Kaba Kuvvet-Zor HÜcumu (Bruteforce Attack) sekmeleri bulunmaktadır. İlk sekme olan Tipi Seçin sekmesi; Kaba Kuvvet-Zor (Bruteforce), Kamuflaj (Mask), Sözlük (Dictionary) ve Gökkuşağı (Rainbow) seçeneklerinden oluşmaktadır. Kullanıcı bu seçeneklerden kendisine uygun olanı seçerek şifresini aratabilmektedir. Kaba Kuvvet-Zor seçeneği zor olan şifre türü için, Kamuflaj seçeneği saklanmış veya gizli şifreler için, Sözlük seçeneği sözlüksel aratmalar için ve Gökkuşağı seçeneğide normal olan şifre türleri için arama yapmaktadır. Zor seçeneği tüm şifre türleri için geçerli kılınmıştır. Bu sekmelerden ikincisi "Parçalanan şifreni tekrar ele geçirir" sekmesinden ve bu sekme altında bulunan seçeneklerden oluşmaktadır. Kullanıcı burada şifreyi bilgisayarın neresinde veya hangi sistemde aratacağını seçmektedir. Son sekme olan Kaba Kuvvet-Zor HÜcumu sekmesinde ise kullanıcı şifreyi; alfabetik, sayısal, özel vb gibi seçeneklerle aratabilmektedir.
NOT:Yazılımın demo sürümünde yukarıda bahse konu özellikler sınırlandırılmıştır.