Tik Tak Toe indir,download,yükle - Zeka - Oyun Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » Oyun » Zeka » Tik Tak Toe
   Tik Tak Toe
  Boyutu : 144 Kb
  Kullanım Süresi : 15 gün
  Dili : Türkçe
  Platform : Windows (Tümü)
  Üretici Firma : DMA Yazılım
  Ekleme Tarihi : 23-07-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Üreticiden : 1996 yılında sahaflar çarşısında bilgisayar dergilerini karıştırırken gözüme Fransızca bir dergi ilişti. Derginin içinde Basic dilinde yazılmış basit bir Tic Tak Toe oyunu görünce dergiyi almaya karar verdim.

Amacım Basic`de yazılmış bu oyunu Pascal diline aktarmak, bu sayede Pascal üzerinde yeni bir oyun denememi geliştirmekti aslında.

KURALLAR
3x3 ebadında çizilmiş 9 kare içinde iki kişi ile oynanan bir oyundur. Amaç her oyuncu sıra ile boş kutulara birer taş bırakarak üçünü biraraya - yatay, çapraz ya da dikey olarak getirmektir. Bunu yaparken, rakibi kollamak da gerekiyor elbette.

MANTIK
Oyunun programlanmasında sihirli bir hesaplama bulunmakta. Dokuz kutucuğa aşağıdaki dizilişte gösterildiği gibi numaralar vermek. Yukarıdaki kurallara uygun olarak üç taş bir araya getirildiğinde kutulardaki sayıların toplamı 15 rakamını göstermektedir. Bu sayede hangi oyuncunun oyunu kazandığını tespit etmek oldukça kolaydır.

GELİŞİM
Oyunu yazıp ilk çalıştırdığımda bilgisayarın çok kolay bir şekilde yenilmesi beni hayal kırıklığına uğratmadı desem yalan olur aslında. Bilgisayar rastgele boş olan kulara taş koymakta ve bu nedenle sürekli kaybetmekteydi. Aklıma imkansız diye birşey yoktur sözü takıldı. 9 karede imkansızı yapmaya karar verdim. Kodları geliştirmeye ve ilaveler yapmaya başladım. İlk olarak oyunu metin ekranından kurtararak grafik arabirimine aktardım.

Daha sonra bilgisayara savunma ağırlıklı bir oyun oynatma düşüncesiyle kodları bu yönde yazmaya başladım, ancak farklı kişilere oyunu oynattıkça birşeylerin yanlış gittiği ortaya çıktı. Bilgisayar savunma yapmaya çalıştıkça karşısında ki oyuncu sürekli kazanıyordu. Etki-tepki olayı diye düşündüm.

Bu şekilde devam etmem durumunda hiçbir zaman bilgisayarın istediğim gibi oynayamayacağını gördükten sonra hedef değiştirerek saldırı taktiği üzerinde durmaya başladım. Amacım rakip oyuncuya fırsat vermeden sürekli sonuca gitmeye çalışmaktı. Bu sayede oyuncu savunma yapacak ve kazanmak için düşünmeye pek vakti kalmayacaktı.

SONUÇ
Şimdi indirip oynayacağınız oyunu eminim bir kez bile yenemeyeceksiniz, en azından bugüne kadar yenen çıkmadı.

Anahtarlar:Tik Tak Toe indir,Tik Tak Toe download,Tik Tak Toe indir,Tik Tak Toe çek,Tik Tak Toe,Tik Tak Toe mp3,Tik Tak Toe şarkı sözü,Tik Tak Toe film indir,Tik Tak Toe film,Tik Tak Toe açıklama,Tik Tak Toe bul,Tik Tak Toe video,Tik Tak Toe bedava
 
Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
 
Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
İsminiz
E-Mailiniz
Yorumunuz
 
.
Tik Tak Toe
SEÇMECE PROGRAMLAR
Military Sokoban
Scrabble Deluxe
AlterWay
Mahjongg Towers
Boxworld
Diamond Puzzle
Bully Frog
AquaPuzzle Pentic
Dweep Gold
Sudoku Portable
 

   

Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır