Yeşil Mucize: Fotosentez indir,download,yükle - Dini Program ve Belgeler - Araçlar Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » Araçlar » Dini Program ve Belgeler » Yeşil Mucize: Fotosentez
   Yeşil Mucize: Fotosentez
  Boyutu : 3.87 Mb
  Kullanım Süresi :
  Dili : Türkçe
  Platform : Windows (Tümü)
  Üretici Firma : Harun Yahya
  Ekleme Tarihi : 05-11-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Üreticiden:
İnsan hayatında çok önemli yeri olan bitkiler, 500 binden fazla çeşidiyle Allah`ın insanın faydasına sunduğu sınırsız bir hazinedir. Soluduğumuz tertemiz havanın, hayatta kalmak için ihtiyacımız olan besinlerin, kullandığımız enerjinin kaynağı bitkilerdir. Çarpıcı güzellikteki manzaraların, etkileyici kokuların ve gözalıcı renklerin kaynağı da yine bitkilerdir.

Bitkiler, ışığı besine çeviren fotosentez sistemleri, hiç durmadan enerji ve oksijen üreten, doğayı temizleyen, ekolojik dengeyi sağlayan mekanizmaları, tat, koku, renk gibi sadece insana hitap eden estetik özellikleriyle kendilerini yaratan Allah`ın sonsuz ilmini, sanatını, insanlara karşı olan şefkat ve merhametini gözler önüne seren özel canlılardır. Çok özel faydalar için çok özel sistemlere sahip olan bitkilerin bugüne kadar sadece 10.000 türü incelenebilmiş, bu araştırmalar sonucunda her bitkinin insanı hayrete düşürecek yaratılış özelliklerine sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Allah`ı tanımak, O`nun sıfatlarını görmek, O`na yakınlaşmak isteyenler için bitkilerdeki, hatta onların tek bir yaprağındaki yaratılış mucizelerine biraz daha yakından bakmak, onların harikalarla dolu dünyalarını tanımak çok faydalı olacaktır. Bu sayede, şimdiye kadar sadece bilim adamlarına özgü olduğunu düşündüğümüz çarpıcı gerçeklerin kapısının, samimi ve dikkatli bir ilgi ile tüm insanlara açılabileceğini görebiliriz.

İman edenler, Allah`ın kendilerine verdiği akıl ve anlayış ile O`nun bizim gözlerimizin önüne serdiği mucizeleri görebilirler. Bunun için varlıklara akıl ve hikmet gözüyle bakmak gerekir. Çevresine akıl ve hikmet gözüyle bakmayı öğrenen bir insan, bir çiçeğin renginde, şeklinde ve kokusunda gördüğü sanatın yanında çiçeği çiçek yapan bütün sistemleri de öğrenecek, Allah`ın üstün ilmine ve kudretine daha yakından şahit olacaktır. Allah, hem insanın hem de diğer canlıların yaratılışında ayetler, yani kendi varlığının delilleri olduğunu şöyle bildirir:

Sizin yaratılışınızda ve türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır. (Casiye Suresi, 4)

Bu kitapta bitkilerin çok önemli bir özelliği olan fotosentezi ve içinde fotosentezin gerçekleştiği yaprakların kusursuz tasarımını inceleyerek Allah`ın bu canlılarda yarattığı mucizelere şahit olacağız.

Bu kitabı okurken zaman zaman karşınıza birtakım yabancı isimler, teknik ayrıntılar çıkacaktır. Bunlar ilk bakışta zor ve anlaşılmaz gibi görünebilir. Ancak hepsi, bu konuda hiçbir bilgisi olmayan okuyucuların dahi kolaylıkla anlayabilecekleri şekilde açıklanmıştır. Burada asıl önemli olan nokta, Allah`ın evrendeki herşeyi en küçük ayrıntısına dek üstün bir ilim, hassas bir ölçü ile yarattığını görmektir. Bu sayede, aşağıdaki Kuran ayetlerinin canlı örneklerine şahit olmaktır:

Göklerin ve yerin mülkü O`nundur; çocuk edinmemiştir. O`na mülkünde ortak yoktur, herşeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, belli bir ölçüyle takdir etmiştir. (Furkan Suresi, 2)

Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah`ın herşeye güç yetirdiğini ve gerçekten Allah`ın ilmiyle herşeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için. (Talak Suresi, 12)

Önemli Not: Bu e-kitap PDF biçimindedir. PDF biçimli bu dosyayı açabilmeniz için aşağıdaki yazılımlardan birisini kullanabilirsiniz:
Foxit PDF Reader
Adobe Reader

Anahtarlar:Yeşil Mucize: Fotosentez indir,Yeşil Mucize: Fotosentez download,Yeşil Mucize: Fotosentez indir,Yeşil Mucize: Fotosentez çek,Yeşil Mucize: Fotosentez,Yeşil Mucize: Fotosentez mp3,Yeşil Mucize: Fotosentez şarkı sözü,Yeşil Mucize: Fotosentez film indir,Yeşil Mucize: Fotosentez film,Yeşil Mucize: Fotosentez açıklama,Yeşil Mucize: Fotosentez bul,Yeşil Mucize: Fotosentez video,Yeşil Mucize: Fotosentez bedava
 
Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
 
Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
İsminiz
E-Mailiniz
Yorumunuz
 
.
Yeşil Mucize: Fotosentez
SEÇMECE PROGRAMLAR
Arabic School
Sivrisinek Mucizesi
Şeytanın Hileleri
Menzil Nisan Mayıs Hazira
Ayet yazılı ekran koruyuc
Alperen Ezan Programı
Ezan`ı Vakit
Biyomimetik Teknoloji Doğ
Zamansızlık ve Kader Gerç
İslam
 

   

Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır