OpenOffice.org EN [Linux] indir,download,yükle - Ofis - Linux Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » Linux » Ofis » OpenOffice.org EN [Linux]
   OpenOffice.org EN [Linux]
  Boyutu : 120 Mb
  Kullanım Süresi : 30 gün
  Dili : Ingilizce
  Platform : Linux
  Üretici Firma : OpenOffice.org
  Ekleme Tarihi : 16-10-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
OpenOffice.org çok amaçlı, çok platformlu ofis yazılımıdır. Kullanıcı arayüzü ve işlevliliği ile piyadasaki Microsoft Office veya Lotus SmartSuite gibi ofis uygulamaları ile çok benzerdir, fakat bu ticari paketler ile karşılaştırıldığında tamamiyle ücretsiz olması ile ön plana çıkmaktadır.

Bazı Özellikleri

  • Microsoft Office Uyumluluğu

    OpenOffice.org, Microsoft Office dosyalarını okuyabilir, yazabilir. Bu sayede kullanıcılar Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamara ait dosyaları açıp değişiklik yapıp tekrar aynı formatta kayıt edebilir. Hem de bu işlemi Windows, Linux ve Solaris platformları üzerinde yapabilir.

  • Kullanılabilirlik

    OpenOffice.org artık görme güçlüğü yaşayan insanlar tarafından da kullanılabilir. OpenOffice.org yüksek kontrast modunu, ek araçları (bakınız http://www.sun.com/access/) ve özel veri giriş araçlarını kullanmaya imkan sağlamaktadır.

  • Açık XML Dosya Türü

    OpenOffice.org` un dosya formatı 500 sayfalık bir spesifikasyon ile açıklanmış olan açık XML formatıdır. Bütün OpenOffice.org dosyları içinde dosya içeriği, stil bilgileri, ayarlar ve meta bilgilerinin yer aldığı ZIP arşivi şeklindedir.

  • Tek Tıklamayla PDF`e Çevirme

    OpenOffice.org tek tıklamayla PDF`e çevirme özelliğini kullanıcılarına sunarak genellikle ücretli olan PDF dönüştürme yazılımlarını kullanma gereğini ortadan kaldırmıştır. Bu özellik sayesinde (hazırladığınız dosyanın değiştirilmesini istemediğiniz durumlarda) sadece okunabilir dosyalar oluşturabilir ve bu işlem için ayrıca para ödemezsiniz.

  • Flash`a Çevirme (.SWF)

    OpenOffice.org artık sunum ve çizimlerinizi Macromedia Flash dosya formatına (.swf) dönüştürebilir. Bu sayede hazırladığınız sunumlar Flash eklentisi kurulu olan basit bir web istemcisi ile görülebilir. Flash kullanıcıları ekstra bir program kurmadan OpenOffice.org ile hazırlanmış sunumları görüntüleyebilirler.

  • Makro Kaydedici

    Yeni makro kaydedicisi tekrarlanan işlemleri kaydeder ve otomatikleştirir. Daha karışık programlama işlemlerinde ise OpenOffice.org Geliştirme Aracı (SDK) kullanılabilir. SDK kütüphaneler, araçlar ve Java, C++, Basic, OLE ve XML için dökümantasyon içermektedir. SDK ayrıca indirilmelidir.

  • XML Dosya Filtreleme Aracı

    Yeni XML dosya filtreleme aracı XSL transformasyonları temelli olan dosya filtrelerini entegre bir şekilde kullanmayı mümkün kılar. Popüler bir uygulama Microsoft Office 2003 XML dosya formatı ile sağlanan uyumluluktur.

  • ActiveX Kontrolü

    OpenOffice.org Windows kullanıclarının Internet Explorer içinden OpenOffice dökümanlarını görebilmesini sağlayan bir ActiveX kontolü içermektedir. Microsoft VisualBasic veya Borland Delphi ile geliştirilen uygulamalarda da bu komponent kullanılabilir.

  • DocBook ve PDA Dosya Formatlarına Destek

    OpenOffice.org hazıladığınız belgeleri PDA`lerde kullanabileceğiniz formatlara (DocBook, AportisDoc vb.) çevirmenize imkan verir. Bu özellik kullanıcılara dökümanlarını Palm veya PocketPC`lerinde taşıma imkanı verir ve esneklik sağlar.

  • MySQL Entegrasyonu
    OpenOffice.org artık MySQL desteği sağlamaktadır. Örneğin açık kaynak kodlu veritabanını OpenOffice.org`un e-posta gruplama ve rapor yaratma aktivitelerinde kullanabilirsiniz.OpenOffice.org ve MySQL (veya desteklenen başka bir veritabanı) birlikteliği Microsoft Access kullanarak çözdüğünüz problemleri ve daha kapsamlılarını çözmenize olanak sağlar.

    Anahtarlar:OpenOffice.org EN [Linux] indir,OpenOffice.org EN [Linux] download,OpenOffice.org EN [Linux] indir,OpenOffice.org EN [Linux] çek,OpenOffice.org EN [Linux],OpenOffice.org EN [Linux] mp3,OpenOffice.org EN [Linux] şarkı sözü,OpenOffice.org EN [Linux] film indir,OpenOffice.org EN [Linux] film,OpenOffice.org EN [Linux] açıklama,OpenOffice.org EN [Linux] bul,OpenOffice.org EN [Linux] video,OpenOffice.org EN [Linux] bedava
  •  
    Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
     
    Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
    İsminiz
    E-Mailiniz
    Yorumunuz
     
    .
    OpenOffice.org EN [Linux]
    SEÇMECE PROGRAMLAR
    OpenOffice.org Türkçe [Li
    E-Lapis Dergisi 1. sayı
    Penguence Sayı 4
    StokPro Pardus
    OpenOffice.org EN [Linux]
    KOffice
    GtkAdres
    Muhasebeci (YTL-Alpha)
    Penguence Sayı 3
     

       

    Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır